5/5

5 ud af 5 stjerner på Facebook, Google og Trustpilot

Bevidst Afslapning af muskulaturen

Bevidst Afslapning af muskulaturen

Bevidst Afslapning af muskulaturen er hjørnestenen i Anna og Pawel Marciniaks træningsmetoder – herunder Relax That Stomach teknikken til heste, som jeg er certificeret underviser i.
En afslappet hest har lettere ved at lære, musklerne har lettere ved at udveksle nærings- og affaldsstoffer og tarmen har lettere ved at optage næringsstoffer og udskille affaldsstoffer.

Målet med Bevidst Afslapning af muskulaturen er, at lære din hest, at kunne vælge at slappe bevidst af i muskulaturen i alle tænkelige situationer. Det betyder, at den selv i “pressede” situationer kan vælge at slappe af. På den måde øges hestens komfortzone, dens tolerance vindue åbnes og den vil bedre kunne lære. Det betyder ikke, at din hest aldrig bliver bange igen, men at den hurtigt lærer at vende tilbage til en afslappet tilstand.

Alle individer veksler mellem at spænde op og slappe af i løbet af en ganske normal dag. Afhængigt af udgangspunktet vil det være lettere for nogle end andre at vende tilbage til en afslappet tilstand. Når denne Afslapningsprocess bevidstgøres lærer man hesten, at blive opmærksom på spændinger i muskulaturen og at den kan vælge at give slip på dem.

Relax That Stomach

Baggrunden for denne teknik er, at vævet i og omkring de indre organer spænder i stressende situationer. Fx bliver muskulaturen omkring mavesækken anspændt ved aktivering af det sympatiske nervesystem, hvor der ses et øget adrenalin niveau.

Hvis muskulatur og bindevæv er anspændt vil det blandt andet påvirke blodgennemstrømningen til organet, og det kan resultere i dårligere optagelse af næringsstoffer og ophobning af affaldsstoffer i vævet.

Ved hjælp af Bevidst Afslapning af muskulaturen kan man lære hesten at blive opmærksom på – og give slip på! – spændinger i skeletmuskulaturen, og mindske spændingsgraden i og omkring de indre organer.

Så – har du en hest der:

har den højst sandsynligt spændinger i de indre organer.

Se oversigten over, hvad et kursusforløb indeholder her. Kontakt mig, hvis du er interesseret i at deltage i eller stå for at arrangere et kursus 🙂

Du kan købe Annas e-bog med titlen: “Relax That Stomach to Transform Your Horse” her. Kontakt mig hvis du er interesseret i en rabatkode, der blandt andet kan benyttes til køb af e-bogen.

Skriv til mig