5/5

5 ud af 5 stjerner på Facebook, Google og Trustpilot

Kiropraktik

Teknik

Osteopati vs. kiropraktik

Osteopati vs. kiropraktik

Læs mere

Kiropraktik

Kiropraktik (chiro = hænder, practicos = praktisering) er, ligesom osteopati, en manuel teknik.

I kiropraktikken beskæftiger vi os primært med led, hvor der ikke er fuld bevægelse i alle tre retninger i forhold til normalt. Det opstår som regel på baggrund af muskelspasmer i muskulaturen på den ene side af rygsøjlen.

Det kan konstateres på baggrund af en ændret bevægelse i et bestemt område, og kan komme fra flere årsager. Det kan blandt andet være lette tryk på de nerver, som er tættest på ryghvirvlerne. Her dannes en ubalance i muskulaturen, da nogle muskler kompenserer for andre for at mindske smerterne. På sigt vil det overbelaste nogle områder og skabe smerter.

Kiropraktik er en manuel teknik

Den kiropraktiske teknik opsøger de områder med den højeste grad af restriktion, altså der hvor den største modstand i bevægelsen findes. Gennem en kombinationen af viden om de områder, der oftest er årsagen til låsningerne og en individuel vurdering af hvert dyr, kan låsningerne løsnes med den kiropraktiske teknik. Der skabes spændinger omkring den låste hvirvelenhed, for at kunne korrigere låsningen. På den måde udløses en refleks, som får musklerne omkring hvirvlerne til at slappe af. Den afslappethed gør, at hvirvlerne kommer tilbage til udgangspunktet, og at det pres, der opstod omkring nerverne, forsvinder.
Målet med kiropraktiske behandling er ikke at fjerne al modstanden til bevægelse på én gang, men derimod at hjælpe kroppen med at komme i gang med processen.

Som kiropraktor til heste og hunde, kan jeg hjælpe dit dyr med at komme af med smerter og få en nemmere bevægelsesfunktion.

Kiropraktik vs. osteopati

Til forskel fra osteopatien beskæfter vi os i kiropraktikken primært med problemer, der opstår på grund af et vertebralt subluxationskompleks. Det vertebrale subluxationskomplex konstateres på baggrund af en ændret bevægelse i et område og kan have flere årsager, blandt andet på grund af let tryk af nerver, hvor de er tættest på ryghvirvlerne.

Der opstår en neuromuskulær ubalance, da musklerne i et område får mindre information – og dermed bliver svagere – end et andet, hvilket igen fører til restriktioner i bevægelsen og på sigt overbelastning af udsatte områder.

Ligesom i den osteopatiske teknik opsøges områder med den højeste grad af restriktion. I kombination med viden om, hvilke områder der hyppigst er primær årsag til låsningerne, samt en individuel vurdering fra case til case, løsnes låsningen med en kiropraktisk teknik.

Ligesom i den osteopatiske teknik opsøges områder med den højeste grad af restriktion. I kombination med viden om, hvilke områder der hyppigst er primær årsag til låsningerne, samt en individuel vurdering fra case til case, løsnes låsningen med en kiropraktisk teknik.

I modsætning til den indirekte osteopatiske teknik bringes en låst hvirvelenhed under tension og låsningen korrigeres ved kortvarigt at bringe vævet lige udenfor den passive barriere. Herved udløses en refleks, der får musklerne omkring hvirvlerne til at slappe af.

Denne afslappethed resulterer i, at hvirvlerne returnerer til udgangspunktet, samt at det pres, der opstod omkring nerverne på grund af muskeltension i området, forsvinder.

Ligesom for den osteopatiske behandling er det ikke målet med den kiropraktiske behandling at fjerne alle restriktioner på én gang, men at hjælpe kroppen med at komme i gang med processen.

Skriv til mig