OSTEOPATI TIL HUND OG HEST TILBYDES

Jeg tilbyder osteopati til hund og osteopati til hest i min klinik i Hørsholm, som er let tilgængelig, uanset om du og dit dyr kommer fra Fredensborg eller andre steder på Sjælland.

Ordet osteopati kommer fra græsk: osteon = væv, pathos = følelse. Osteopati er en manuel teknik, det vil sige en teknik, hvor hænderne bruges som værktøjer i behandlingen. I denne teknik lægges der vægt på at hjælpe kroppen til at hele sig selv samt på at styrke kroppen i dens forsvar mod sygdom.

Sådan udfører jeg osteopati til hund og hest

Først finder jeg ud af, hvor den største grad af restriktion i vævet findes; altså hvor den største modstand mod bevægelighed er til stede.

Herefter diagnosticerer jeg årsagen til restriktionen, hvorefter forskellige teknikker kan anvendes til at løsne op for de forskellige typer af restriktioner, som for eksempel kan forårsages af muskelspasmer omkring:

  • Kar
  • Nerver
  • Organer
  • Knogler
  • Led

Grundlæggende for den funktionelt indirekte teknik er, at vævet bringes i en tilstand af afslappethed, hvilket bidrager til, at hjernen får mulighed for at registrere, hvilke muskler der er på overarbejde, og hvordan muskeltonus skal justeres for at få for eksempel hvirvlerne tilbage i udgangspositionen og dermed genvinde den højeste grad af funktionalitet og bevægelighed.

Osteopati til hest uden at risikere overbehandling

Hestene står som udgangspunkt meget afslappet under en behandling med osteopati til hest.

For ikke at overbehandle hesten er det ikke sikkert, at alle restriktioner kan fjernes ved første behandling. Det ses dog ofte, at behandling af de værste restriktioner resulterer i en afslapning af strukturerne, hvilket kan føre til, at flere restriktioner forsvinder mellem de to første behandlinger.

Kontakt mig og hør mere om mine osteopatiske behandlinger

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål angående en osteopatisk behandling af enten hund eller hest, eller hvis du har brug for yderligere information. Jeg hører også gerne fra dig, hvis du ønsker at booke en tid til en behandling af din hund eller hest.